5 tojást lopott egy boltból, hogy ne éhezzenek, de lebukott. Ám a kiérkező rendőrök olyat tettek a nővel, amire senki nem számított.

Hirdetés

Helen Johnson népes családját, két lányát, unokahúgát, és két unokáját összesen 65 000 Ft-nak megfelelő dollár összegből kellett, hogy eltartsa. Ezt az összeget szociális juttatásként kapták, azonban az egyik hónapban valahogyan elkallódott a csekk, így a családnak napokig nem volt pénze élelemre.

Hirdetés

Végül a nő teljes elkeseredésében arra szánta rá magát, hogy elcsenjen a boltból 5 darab tojást, hogy legalább a gyerekek tudjanak mit enni. Mikor azonban megpróbálta kihozni a tojásokat, azok összetörtek, az üzlet alkalmazottai pedig kihívták a hatóságokat.

Biztos volt abban, hogy kattan majd a bilincs a csuklóján, és a következő útja már a rendőr örsre vezet, azonban végül nem tettek ellene feljelentést. Ráadásul a kiérkező rendőrök egyike, miután látta, hogy mi a helyzet, vett neki és családjának egy doboz tojást.

A rendőr ugyanis gyerekkorában átélte ezt a nélkülözést, és együtt érzett a nővel. Azonban nem ment ki a fejéből az eset, és úgy döntött, ennél többet is tesz!

Hirdetés

Pár nap múlva ellátogatott a családhoz, amivel megijesztette a nőt, hogy a rendőrség kopogtat az ajtaján… Azonban teljesen másért jöttek, mint gondolta! A kedves rendőrök egy hatalmas stóc élelmiszert vittek a családnak ajándékba.

Emberségből jeles:

Hirdetés