A 7 éves fiú elvitte a kistestvérét az iskolába. Könnybe fog lábadni a szeme, amikor megtudja ennek az okát!

Hirdetés

Amikor egy családban megszületik a következő gyermek, az idősebb testvére akaratlanul is gyorsabban kezd el fejlődni. Sokszor a nagyobbat megbízzák meg a kisebbik gyermek felügyeletével. Az iskolában (főleg az idősebb fiútestvér) mindig megvédi a húgát vagy az öccsét.

Hirdetés

A Fülöp-szigetek meglehetősen szegény ország. Ezért gyakran mindkét szülő napi tíz-tizenkét órán át dolgoznak, hogy etetni tudják a gyermekeiket. Akiknek lehetőségük van, azok a kisebb gyermekek felügyeltét az idősebb gyermekre bízzák. Az idősebb gyermekek, hogy vigyázni tudjanak a kisebbekre, néha kénytelenek hiányozni az iskolai tanórákról.

Ez a történet Maama Lei, a fülöp-szigeteki „Salvación Elementary School” általános iskolai tanár fotójának közzététele után vált ismertté. A fényképet a tanár töltötte fel a Facebook-ra ami hamarosan futótűzként kezdett el terjedni az interneten.

A tanárnő órájára nem is olyan régen a hétéves Justhin nem egyedül érkezett. Magával hozta az egy éves testvérét. Justhin azt mondta, hogy senkire sem tudta rábízni az öccsét. Mert nem csak a szülei, de még a nagymamája is késő estig dolgozik a farmon. A fiúnak otthon kellett volna vigyáznia a kicsire. De a fiú nem szerette volna kihagyni az órát.

Hirdetés

Lei tanárnő természetesen megengedte Justhinnak, hogy az öccsével együtt vegyen részt a tanórán. Az óra alatt Justhin bal kezében tartotta testvérét, jobb kezével pedig a füzetébe jegyzetelt. Az iskolában ma már senki sem lepődik meg azon, ha Justhin az öccsével együtt érkezik.

Az a kisfiú egy valódi hős. Minden elismerésünk a kisfiúé, aki össze tudta egyeztetni az iskolai kötelezettségét és kisebbik testvérének a felügyeletével. Nem sok ember tudott volna ennyi idős korában ilyen okos és felelősségteljes döntést hozni.

Forrás: finomreceptek.com

Hirdetés