A fehér bőrű nőnek három sötét bőrű gyereke lett: A terhesség története az egész világot meghatja

Hirdetés

2017-ben az amerikai pár Aaron és Rachel Halbert úgy döntött, örökbe fogadnak egy gyermeket. De nemcsak az örökbe fogadás mellett döntöttek, hanem amellett is, hogy afro-amerikai gyerekeket fogadjanak örökbe. Igaz, hogy 2018-at írunk most, de a pár számára ez nem volt könnyű döntés főleg ha a napjainkban felmerülő rasszizmusra gondolunk.

Hirdetés

Aaron és Rachel tisztában voltak azzal, hogy milyen megpróbáltatások várhatnak rájuk, de elhatározták, hogy akkor is véghez viszik tervüket. Szép életet szerettek volna biztosítani azoknak a gyerekeknek.

Egy idő múlva sikerült is az örökbe fogadás, de a szülők megtapasztalták az első nehézségeket, azzal együtt, hogy a nagy volt kezdetben az öröm.

A pár egyre jobban megszokta azt, hogy ők négyen egy családot alkottak de sajnos nagyon sok rasszista megjegyzést hallottak a körülöttük lévő emberektől az utcán. Aaron és Rachel az USA déli részén lakik és ott még mindig igen erősen jelen van a rasszizmus.

Hirdetés

-Tudtuk azt, hogy egy fehér pár és két afro-amerikai gyerek sok reakciót vált ki az emberekből, itt az USA déli részén. Az egyik boltban van például egy molett fehér hölgy, aki mindig undorodva néz ránk. Van egy afro-amerikai hölgy is aki csak ránk néz és mindig megrázza a fejét, mondta Aaron a Washington Post-nak.

A pár soha nem vette magára a megjegyzéseket, tudták, hogy ők mindent megtesznek a gyerekekért és szeretetben nevelik őket fel. Nem a bőrük színét nézték. Rachel pedig egy mesterséges megtermékenyítésen vett részt, mert szerettek volna még egy gyereket de nem tudott teherbe esni.

Az orvosok találtak is egy afro-amerikai embriót amit 15 évvel ezelőtt fagyasztottak le. Fontos volt a pár számára, hogy a születendő és a már meglévő gyerekek valóban testvéreknek érezzék magukat.

Hirdetés

A pár végül is talált olyan orvost aki segített nekik és meg is értette, miért is szeretnének annyira afro-amerikai embriót. Amikor Hondurasba utaztak, hogy végre megtudják, mikor lesz kezelés, furcsa hír várta őket. Az embrio kettéosztódott.

Ennek ellenére elvégezték a műtétet és később kiderült, hogy Rachel nem ikreket hanem hármasikreket várt. Szerencsére a terhességgel minden rendben volt és ma a párnak öt gyönyörű gyereke van.

Igazán inspiráló ez a történet. A mai időkben, amikor a rasszizmus még mindig sok helyen problémát okoz és az emberek nem tudnak elvonatkoztatni a bőrszíntől – ez a család megmutatja, hogy a szeretetet nem érdekli a bőrszín. Milyen szép ez!

Hirdetés