A kislány 4 év kóma után az orvos fülébe súg valamit, aki lesápad. Még sosem hibáztak ekkorát a kórházban

Hirdetés

Victoria egy átlagos gyermek volt, aki szeretett táncolni és sportolni, azonban 11 éves korában váratlan és sajnálatos fordulatot vett az élet. Náthaszerű tünetetek produkált, és többször eszméletét vesztette, majd két hétre rá már mozgásképtelen volt deréktől lefelé.

Hirdetés

Sajnos a helyzet csak rosszabbodott, és a kislány kómába esett, amiből 4 évig nem jött ki. Legalábbis mindenki ezt hitte, és akárhány orvost kérdeztek meg, mindegyik azt mondta, hogy Victoria menthetetlen. Amit senki nem tudott, az az volt, hogy két év után a kislány agya felébredt, és a hátralevő két évben mindenről tudott, ami vele történt, csak képtelen volt jelezni.

Az orvosok előrejelzése ellenére, hogy Victoria már sosem fog felépülni, a szülők hittek benne, és tovább ápolták. Aztán 2009-ben megtörtént a csoda. 4 év kóma után Victoria szemkontaktust tartott fent az anyukájával, majd egy idő után már tudta mozgatni az ujjait, aztán szavakat formálni. Ezután tovább erősödött, és leszámítva azt, hogy a lábát nem tudta mozgatni, egészen felépült.

Fotó: YouTube / Tedx Talks

Azt mondták, hogy egész életében tolószékbe kényszerül. Megint tévedtek. Victoria úszni kezdett, és éveken át kitartóan próbálta edzeni és mozgatni a lábait, míg végül képes volt segítséggel felállni, majd újra járni teljesen egyedül.

Hirdetés


Fotó: YouTube / Tedx Talks

Fotó: YouTube / Tedx Talks

Hirdetés