A ló húzta a kocsit, amíg összeesett a kimerültségtől. Ezután a turisták elkezdték fotózni.

Hirdetés

Manhattanben a lovaskocsik nagyon kedveltek a turisták körében, akik élvezni akarják a városnézést. De a körülmények, ahogyan a lovakat dolgoztatják, egyre nagyobb nyomást tesz a városra, hogy vessen véget ennek a gyakorlatnak! Itt egy példa a kemény valóság mögötti idillről, amikor a Max nevezetű ló összeesett az út közepén a kimerültségtől!

Hirdetés

A képek, ahogyan a kocsi előtt az aszfalton fekszik, egyértelműen mutatják, hogy mennyire túlterhelt a ló.

A képeket egy arra járó turista készítette…

Aktivisták egy csoportja, az úgynevezett “NYCLASS” már próbálták a lovaskocsikat kitiltani a belvárosból.

Hasonló zavaró képeket használnak, hogy felhívják az emberek figyelmét, hogy mennyire szenvednek az állatok!

Hirdetés

“A lovak nem esnek csak úgy össze; valami történt.” – nyilatkozta John Collins, a csoport egyik szóvivője. “Egy azonnali vizsgálatot kellene elvégezni a lovak egészségéről és hollétükről, beleértve egy független állatorvost, aki megvizsgálja állapotukat.” – tette hozzá.

A lovaskocsis, Chris Amanus, azt mondta, hogy Max nemrégiben új patkókat kapott, és valószínűleg ez okozta a ló botlását. Chris 20 évnyi tapasztalattal tudja, hogy ez nem ritka dolog. Azt is elmondta, hogy pár perc elteltével Max felállt, és semmilyen sérülést nem szenvedett az eséstől!

Hirdetés

Csak remélni lehet, hogy Max tényleg nem ütötte meg magát, és megkapja a megérdemelt pihenést – vagy a jobban illeszkedő patkókat – amire nyilvánvalóan szüksége van.

Hirdetés