A nővér megszegte a kórházi szabályokat és teljesítette egy haldokló utolsó kívánságát…

Hirdetés

A nővér megszegte a kórházi szabályokat és teljesítette egy haldokló utolsó kívánságát…

A haldokló férfi utolsó kívánsága egy szál cigaretta és egy pohár bor volt, amit egy dán kórház alkalmazottai fel is szolgáltak neki.

A Facebook bejegyzés szerint, amelyet a kórház oldalán lehet megtalálni, a 75 éves Carsten Flemming Hansen-t, halálos betegnek nyilvánították. A férfit aorta aneurizmával és belső vérzéssel fektették be a kórházba.

Hirdetés

Az orvosok előrejelzései szerint Carsten-nek csupán napjai vagy órái voltak hátra a halála előtt. Ennek tudatában a személyzet úgy döntött, hogy nem operálják meg, inkább tiszteletben tartva a férfi kívánságát, lehetővé teszik, hogy méltóságteljesen távozzon és teljesítik utolsó kívánságát.

Az Aarhus Egyetem kórházában dolgozó nővérek úgy döntöttek, hogy a szabályokat megszegve kitolják az idős urat a kórházi szoba erkélyére, ahol a naplementét nézve elfogyaszthatott egy pohár hűs fehér bort és elszívhatott egy utolsó cigarettát a családja társaságában.

A Facebook bejegyzésben szó volt arról, hogy a nővérek és a család tagjai is egyetértettek abban, hogy az utolsó kívánság teljesítése fontosabb volt a kezelés helyességénél és annál, hogy a megelőzés szabályait betartsák.

Hirdetés

“Persze a rokonokat lesújtotta a férfi halálának ténye, mégis nagyon kellemes és nyugodt volt a légkör.” – mesélte az egyik nővér, Rikke Kvist.

A kórház Facebook bejegyzése 76.000 lájkot és több, mint 5.100 megosztást kapott a többezer hozzászólás mellett.

Te mit gondolsz? Helyesen jártak el az egészségügyi dolgozók?

Hirdetés