Egy reggel álmosan támolyogtam le a nappaliba, amikor olyat láttam, hogy nem hittem a szememnek!

Hirdetés

egy-reggel-almosan-tamolyogtam-le-a-nappaliba-amikor-olyat-lattam-amitol-meghult-bennem-a-ver

Az alábbi történetet egy édesapa írta le:

“Egy reggel álmosan támolyogtam le a nappaliba, amikor olyat láttam, amitől meghűlt bennem a vér! A lányom meztelenül aludt a kanapén egy sráccal!!! Először nem tudtam, mit tegyek…

De aztán döntöttem!! Halkan reggelit készítettem, és szóltam a család többi tagjának, hogy jöjjenek le reggelizni! Figyelmeztettem őket, hogy legyenek csendben, mert még van, aki alszik!!

Mind leültünk az étkezőasztalhoz, és egyszerre kiabáltuk az étkezővel szomszédos nappaliba: “JÓ REGGELT!!!!!”.

Hirdetés


A srác azt se tudta, hol van!!!! Soha életemben nem láttam még senkit így kipattanni az ágyból!!!

“KÉSZ A REGGELI!”-mondtam… Próbáltam kedves lenni, de a feleségem szerint ez úgy hangzott, mintha arra készülnék, hogy kitépjem szegény srác szívét!!!

A srác elküzdötte magát a kanapétól az étkezőasztalig, ahol a ruháit hagyta… Felöltözött és leült közénk, az asztalhoz. A fiam (aki elég magasra nőtt) megveregette a srác vállát, ránézett és megrázta a fejét…. Most már aztán tényleg megfagyott a vér a szegény fiú ereiben!!

Erőltetett kedvességgel a sráchoz fordultam: “Felteszek neked egy kérdést… Nagyon fontos lesz a válasz….. Már a számodra.” szegény fiú teljesen lefagyott…

“Szereted a kutyákat?” – kérdeztem…

Szerencsére a srác jó választ adott :-)…Ez volt az a pillanat, amikor mind elfogadtuk őt!

Aztán teltek a hónapok, és jobban megismertük őt.. kiderült, hogy nagyon kedves fiú. A lányommal nagyon bensőséges volt a kapcsolatuk és imádták egymást!!!

Nyolc hónap múlva a fiam odajött hozzám azzal, megtudta a srácról, hogy a csórinak nincs hol laknia!!! Az apja és az anyja is alkoholista volt, és mindketten öngyilkosok lettek!!! A srác parkokban és hajléktalan szállón alszik.

Szíven ütött, amit megtudtam… Itt ez a 18 éves fiatalember.. Nagyon keményen és becsületesen dolgozik, hogy többre vigye, mint a szülei!! Mindig mosolyog és nagyon boldoggá teszi a lányomat!! Ráadásul mi is nagyon megszerettük! Rádöbbentem, hogy aggódom érte.. Jobb sorsot érdemel!

Másnap adtam neki egy lakáskulcsot: „Fiam, érezd otthon magadat nálunk!!”

Ez úgy 15 éve történt, és mostanra a “befogadott fiam” és a lányom közös céget vezetnek, ami nagyon felfutott!! De ami ennél is sokkal fontosabb, megajándékoztak minket három gyönyörű unokával.”

Meg akartuk osztani ezt a történetet Veletek is, mert szépen megmutatja, hogy ha SZERETETTEL fordulunk mások felé, mi is jót kapunk vissza tőlük! Ne várjunk a másikra, kezdjük el mi!

Hirdetés