Egy ugandai nő, aki 44 gyereket szült, most megmutatja, milyen az élete

Hirdetés

Néha azt sem tudjuk, mihez kezdjünk egy vagy két gyerekkel. A fiatal családoknál ez gyakran előfordul. Mit szólnál, ha 38 gyereked lenne?! Nem, ez nem vicc. Egy 39 éves ugandai nő ugyanis 44 gyereknek adott életet, akik közül 6-ot elvesztett, tehát 38 gyereke van. Most ennek a hihetetlen nőnek a történetét ismerheted meg!

Hirdetés

Ő Mariam Nabatanzi, akinek nem volt könnyű élete. Csak 13 éves volt, amikor a szülei eladták egy 27 éves férfinak. Ők ezt házasságnak nevezték, de Mariam azt sem tudta, mi történik vele, míg ott nem hagyták a férfi házában. Egy évvel később megszülettek az első gyermekei, egy ikerpár, következő évben hármas ikrei lettek, utána pedig négyes ikreknek adott életet.

Tinédzserként Mariam nagyon nehéznek találta a házasságot. “A férjemnek nagyon sok gyereke volt a korábbi kapcsolataiból, és mindre nekem kellett vigyáznom, mivel az anyjaik máshol éltek. Erőszakos volt, és minden lehetséges alkalommal megvert, még akkor is, ha olyan ötlettel álltam elő, ami neki nem tetszett.”- mesélte Mariam.”>Amikor már 23 gyereke volt, elérkezett ahhoz a ponthoz, hogy megkérte az orvosokat, ha lehetséges, végezzenek el rajta olyan beavatkozást, ami után nem lehet több gyereke.

Hirdetés

Rengeteg vizsgálat után az orvosok azt mondták neki, hogy a beavatkozás az egészségét és az életét is veszélybe sodorná. Mariam összesen 44 gyereket szült, 6 ikerpárt, 4 hármasikret, 3 négyesikret, és csak 2 gyermeke született egyedüliként. 6 gyermeke pedig meghalt. Mariam azt mondja, semmit nem bánt meg, és hogy a gyerekek Isten áldásai.

Az egyetlen, ami bántja, hogy a gyerekei apa nélkül nőnek fel. A férje gyakran hónapokra, de néha évekre eltűnt, míg végül teljesen elhagyta őket. Soha nem vette ki a részét a gyereknevelésből, kivéve, hogy nevet adott nekik, néha azt is telefonon keresztül. Legidősebb fia 23 éves, ő 13 éves kora óta nem látta az apját.De Mariamnak nincs ideje panaszkodni vagy sajnálnia magát. Az egész életét annak szenteli, hogy a gyerekeinek minél több szeretetet és törődést adhasson, és biztosítson nekik mindent a jövőben. Népes családja számára az étel jelenti a legnagyobb kiadást, naponta 10 kg kukoricát vagy kukoricalisztet, 7 kg babot és 4 kg cukrot használ el.

Hirdetés

Mindegyik gyereke iskolába jár. Az elsőszülött ikerpár egyik tagja nővér, a másik építész lett. “Bízom benne, hogy a gyerekeim fognak iskolába járni, mivel mindegyiknek nagy ambíciója van, orvosok, tanárok, ügyvédek szeretnének lenni. Szeretném, hogy elérjék a céljaikat, ami nekem nem sikerült.”Hogy fedezze a kiadásait, Mariamnak nagyon sok dolgot meg kellett tanulnia. Gyógynövényeket gyűjt, amiket a helyi piacon ad el, tortákat süt, téglát rak, hajat fon, eseményeket szervez és dekorál, még menyasszonyok haját is elkészíti. “Tudom, hogy ezek a gyerekek Isten ajándékai, amiket kincsként őrzök, és mindenáron megvédem őket.”

A BBC egykori újságírója, Kassim Kayira hallott Mariamról, és ellátogatott ehhez a különleges családhoz. Neki köszönhető, hogy mi is megismerhettük Mariam történetét. Mariamnak a saját kultúrájában minden szülőhöz van egy üzenete: “Ne adjátok el a lányaitokat, hogy korán kiházasítsátok őket. Túl sokat fognak szenvedni, az elvesztett szülői szeretetet pedig az életükben már semmi sem tudja majd pótolni.”

Hirdetés

“Harcolni fogok azért, hogy a gyerekeimnek mindig legyen mit enniük. Sosem fogom őket elhagyni, akkor sem, ha nap mint nap szenvedünk a túlélésért.” – mondta ez a hihetetlen anya, aki a vele készült interjúban a férfiakhoz is intézett egy üzenetet: “Ne feledkezzetek meg a felelősségetekről, mivel a házasság közös felelősség a gyerekek felnevelésében.”

Ennek az asszonynak az élete nagyon kemény volt. Azt kívánjuk, hogy minden gyermeke csodálatos emberré váljon, és remélhetőleg egy nap kapni fog egy esélyt arra, hogy leüljön, pihenjen és gyönyörködjön bennük. Megérdemli.

Hirdetés