Kibökte a harmincas férfi: Vonaton ilyet, 53 éve létemre még sosem éltem át

Hirdetés

Harmincas volt és nagyon helyes.
Hétvégén, nyári melegben: A vonaton ment a légkondi, táskámban a kedves könyvem, amikor a másik ülésre lehuppant a férfi. Sonkás zsemlét szedett elő hátizsákjából és hatalmas harapásokkal ette.

Hirdetés

Kinyitottam a regényt és elmélyedtem, de hamar le is tettem. A mögöttünk lévő ülésekre kirándulók jöttek. Annyit elárulok a 6 nő életkora legalább 420 év (vagyis mind hetvenesek)!
Akkora jókedvet hoztak magukkal. Az asszonyok csicseregtek, kacagtak és tanácsokat adtak egymásnak. Szavaikból kiderült izgalmas városnéző kirándulásra vonatoztak. A fiatalember is kikukkantott a sonkás zsemléje mögül és nagyon mosolygott. Nem az asszonyokra, hanem rám. Aztán kimondta:
Irigykedem én is…szeretnék ennyi idősen, ennyi baráttal, ilyen jókedvvel kirándulni menni! De úgy látom Önnek is pontosan itt járnak a gondolatai…

Hirdetés

53 éves létemre ilyet még sosem éltem át: Elérzékenyültem, hogy egy nálam legalább 15 évvel ifjabb férfit is megérint a hölgyek határtalan jókedve. Összemosolyogtunk útitársammal és már nem kellettek szavak. A hosszú vonatúton az egész kocsit belengte a sok-sok pozitív energia, amit a hetvenes nők jókedve varázsolt a vonatra.

Hirdetés